Livet är inte alltid en dans på rosor...

Idag visade vädret 27 grader, slängde på mig ett par svarta jenas och drog med mig både jacka och tröja... det hela slutade med att jag fick gå köpa ett par shorts. Skippade de två sista lektionerna, just för att kunna varva ner och få min stress att dämpa sig. Har legat i för hårt de sista, inte lyssnat på min kropp. Stressen tog över häromdagen. ledde till att vissa saker blev lidande, jag hoppas nu efter MASSA sömn och mat att jag kan komma tillbaka till mitt vanliga jag. Idag känner jag mig bra och dålig, har ätit bra och unnat mig. Påsarna under ögonen är borta och jag börjar känna mig piggare. Snart är det sommarlov och jag hoppas på ett fantastiskt sådant. Jobb blir det såklart, har även små planer på att resa blandannat till London och Grekland med Cecilia och Annelie. Vi får helt enkelt se vad som händer.

Två timmar i solen blev det och fräknarna blev fler och färgen bättre.

Dagens

Hörs imon....


Duktig tjej

Känner mig så jävla bra!


jag kommer aldrig glömma att du valde bort mig, jag kommer aldrig glömma allt du gjort

Four years old with my back to the door
All I could hear was the family war
Your selfish hands always expecting more
Am I your child or just a charity ward
You have a hollowed out heart
But it's heavy in your chest
I try so hard to fight it
But it's hopeless
Hopeless
You're hopeless
Oh mother
Please mother
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh mother
Please mother
Put the bottle down
For the love of a daughter
Oh
It's been a while
Since we've spoken last
And you can't take back
What we never had
Oh, I can be manipulated
Only so many times
Before even I love you
Starts to sound like a lie
You have a hollowed out heart
But it's heavy in your chest
I try so hard to fight it
But it's hopeless
Hopeless
You're hopeless
Oh mother
Please mother
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh mother
Please mother
Put the bottle down
For the love of a daughter
Don't you remember
I'm your baby girl
How could you push me out of your world
Lie to your flesh and your blood
Put your hands on the ones that you swore you loved
Don't you remember
I'm your baby girl
How could you throw me right out of your world
So young when the pain had begun
Now forever afraid of being loved
Oh mother
Please mother
I'd love to leave you alone
But I can't let you go
Oh father
Please mother
Put the bottle down
For the love of a daughter
For the love of a daughter

Cancer

Jag vet inte riktigt om jag vågar skriva om cancer. Men jag såg en film idag om en bekant till oss som heter Lina Baldenäs. Hon har sjukdomen cancer, jag hade tårar på bussen, påväg till skolan, inne i skolan...när jag såg filmen. Det är så otorligt hemskt hur någon som förtjänar de minst kan få cancer, att det ens finns! När en annas liv står på spel så tycker jag att gå över eld och vatten är de minsta vi kan göra, att PENGAR ska spela så stor roll när de handlar om liv eller död...
Kolla på filmen, dela och sprid! 
http://www.youtube.com/watch?v=tT-TMtiGKvE&feature=share
Hon skrev
"Hur mycket är vi beredda att betala för ett liv?

Frågan blir högaktuell när patienter med svåra sjukdomar ska vårdas med nya och ofta kostsamma behandlingar. Det här exemplet handlar om spritt malignt melanom, det stadium då sjukdomen etablerat sig på flera ställen i kroppen, till exempel inre organ.
Fram till helt nyligen har effektiva behandlingar saknats och den genomsnittliga överlevnadstiden från konstaterad spridd sjukdom har därför bara varit 6--9 månader. Nu har den bilden ändrats på ett både dramatiskt och glädjande sätt.

Ett nytt immunologiskt läkemedel, Ipilimumab (Yervoy) som verkar genom att stimulera patientens eget immunförsvar, har i kliniska studier visat sig ge bättre långtidsöverlevnad än tidigare behandlingar, och en del patienter lever i åratal trots sjukdomen. Precis som med andra cancersjukdomar är förhoppningen att det nu ska finnas en möjlighet för melanompatienter att fortsätta leva ett gott liv -- detta även om sjukdomen i sig inte kan botas. Med Ipiliumumab kan den dödliga sjukdomen påvekas till att istället bli en kronisk sjukdom -- som kan kontrolleras.

Ett annat nytt läkemedel, Vemurafenib (Zelboraf) fungerar för de patienter som har tumörer med en mutation i en gen som heter BRAF. Detta har ungefär 50% av patienterna med spridd melanomsjukdom. Läkemedlet ger ofta en snabb effekt på sjukdomen med tumörminskning och lindring av sjukdomssymptom, förhöjer livskvalitén och förlänger livet för den sjuke. I genomsnitt varar effekten på tumören 6,7 månader, men kan för vissa vara i flera år. Enligt de senaste uppgifterna är överlevnaden hos patienter som fått denna behandling cirka16 månader.

Trots att dessa läkemedel nu är godkända av den Europeiska Läkemedelsmyndigheten (EMA) och Läkemedelsverket (Ipilimuman i juli 2011 och Vemurafenib i februari 2012) har beslutsfattarna och verksamhetscheferna i de flesta av Sveriges sjukvårdsregioner bestämt sig för att säga nej till -- helt enkelt förbjuda -- dessa nya behandlingsformer! Ett upprörande och okänsligt beslut enligt Melanomföreningen. Skälet till den avvisande hållningen är enkel och stavas P-E-N-G-A-R.

Därav vår inledande fråga:
Hur mycket är vi beredda att betala för ett liv?

Ingen förnekar att behandlingen är kostsam.
Men ger det verkligen ett antal klinikchefer och sjukvårdsbyråkrater rätt att utan närmare motivering beröva de svårast sjuka melanompatienterna möjlighet till livsförlängande behandling, vilket tyvärr direktleder till att ett antal patienter dör tidigare än nödvändigt? -
Naturligtvis inte. Men det blir den ofrånkomliga följden om man jämför den tidigare nedslående melanomstatistiken med den vi nu kan se fram mot. Alla internationella experter på melanombehandling är eniga om att dessa nya läkemedel helt förändrat verkligheten ("changed the therapeutic landscape" J Sosoman) och därför måste erbjudas patienter med spridd melanomsjukdom. Detta sker också i de allra flesta av våra grannländer. Sverige ligger efter den internationella utvecklingen.

I Sverige finns sedan sommaren 2011 Melanomföreningen -- en patientförening för dem som drabbats av malignt melanom. Melanomföreningen kräver nu att beslutsfattare och verksamhetschefer inom onkologivården omedelbart ger patienter med spridd melanomsjukdom de nya och mer effektiva läkemedlen. Något annat är ovärdigt den svenska sjukvården.

http://www.melanomforeningen.se
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=3898"

Tidsfördriv.......

Hej i solen!
Sitter och väntar på att etiken ska börja! Andra dagen med sol, helt jävla underbart!!!!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3511692/images/2012/pic_201021056.jpg" class="image">


Godmorgon

Sitter i skolan! Har lektion nu, men behövde en paus... Så ja nu sitter jag här.. Köpte en yalla och grönt äpple som blir min frukost!
Taggar att sola idag efter skolan OCH gymmet! Börjar bli fet igen.. INTE okej....


När känslorna tar över hela dig...


VÅR

Åhh vad härligt