Tar en paus

Imorgon klockan 17 är det inlämning för min första tenta. Känner att min nervositet kring detta avspeglar sig i texten. Känner att den måste uppnå bäst möjliga samtidigt som jag knappt har någon lärdom alls kring akademiska texter.
För att återgå till någon roligare så har jag haft besök av min fantastiska Fredlund i två dagar, hon + barnen sov över hos mig. Igår blev det bio och restaurang - barnen fick bestämma och valde smurfarna i 3D. Mat blev det på Jensen´s. Annars utöver dessa händelser så har vi mest pratat, ätit mat, umgåtts och druckit kaffe. Barnen sov hos mig i sängen och Annelie på golvet. Jag vaknade klockan 7 av två fötter över mitt huvud och en Charlie som hade alla kuddar och täcket. God morgon söndag. Klev upp och Challe fick bada för att inte väcka alla andra, jag satte på frukost till ungarna och Annelie vaknade först vid 9 tiden. Åkte in till stan och drack kaffe igen och gjorde lite shopping, köpte en mössa och en kofta.
Märker att vintern är på g. Hade 0 gradigt och det var iskallt igår och idag på morgonen. När jag hade lämnat av A+B i Göteborg igår så fick jag åka hem vid 9 tiden, det var på riktigt 3 grader. Usch.
Nu ska jag återgå och äta upp resterna ifrån kylen och sedan skriva klart min text och skicka till farmor och sedan skicka den till URKUND.
 
 

Godmorgon

Igår var tjejerna här ifrån högskolan. Vi hade en kväll som bestod utav tacos, vin och idol. Super lyckat och super mysigt hade vi det, tror inte dem åkte förrän klockan slog närmare 2. Jag vaknade vid tio men valde att somna om till 12, har nu städat ALLT ifrån igår och ska snart hoppa in i duschen och sedan invänta Annelie m barnen! Imorgon och på måndag är det PLUGG som gäller och inget annat. Tentan skall skickas in på Tisdag, vi pratade om att gå ut och fira efter vi skickat in den första tentan.... får se hur det blir. Planerna är i alla fall att åka till Lisa på Måndag för att som sagt, sitta det sista med tentan.
Annars så... Känner att min lägenhet börjar bli smått klar, är endast som justeringar som är kvar innan jag är nöjd. Fanny&Lisa tyckte den var fin =) Blir alltid lika glad om någon berömmer min lägenhet, haha! Då vet jag att jag gjort ett bra jobb! Det som fattas är, ett sängbord - fick liten pik hur otroligt fint mitt sängbord var. Tavlor. En "gardin" längs med sängen. Lite mer ljus. Dynor till mina stolar. Överkasst nr 2. HANDDUKAR!!!!.... gissar att detta kommer att komma med tiden.
 
 
På tal om inget, JOHANNA KOMMER SNART HEM OCH BESÖKER OSS!!! wiiiiiiiiiiiiiii!!
 
 
Nu är det dusch på schemat.

Stan, Ikea & vinkväll!

Ikväll står det vinkväll med tacos&idol på schemat! Tjerna ifrån universitet skall komma och dem skall även kolla på min lägenhet! :-) 

Har varit på Ikea & tvättat hela förmiddagen! Ska hämta ett par skor hos en tjej nu och senare åka och handla inför ikväll! 
Vädret är rätt kallt och man känner verkligen att hösten är här! 



Mina fina bänk jag köpte till tv:n :-) 
- Sandra 

Stor i orden men liten på jorden.

En darrande hand......En svag kropp och en meter ifrån att falla.
Hur många gånger har jag vägt mig under en dag? Hur många olika dieter har jag prövat? Hur mycket har jag försökt att svälta mig själv i hopp om att uppnå det jag DÅ trodde var, perfektion? Hur många misslyckanden har jag genomlidit och valde istället att vräka?....Hur mycket har jag försökt att träna varje dag? Hur många kilon har jag som mest rasat och sedan gått upp det dubbla? Hur många gånger har jag slängt maten jag har lagat ihop för att jag inte kunnat äta det? Hur väl har jag studerat vad allt innehåller? Hur väl har jag räknat kalorier?
 
Jag är en helt vanlig tjej, det är sant. Jag sticker inte ut ifrån mängden och jag har inte några större problem egentligen. Jag har däremot haft stora problem, jag har gått igenom en storm och nästan drunknat i ett svart vatten innan jag äntligen slungades upp på en vass sten och därifrån sprang jag mig igenom en buske fylld utav taggar, för att slutligen landa i en hög av skit innan jag äntligen kom i mål...här är jag idag.
Som jag skrev ovan har jag gjort allt detta. Denna vanliga ångest, vem är jag och duger jag. Min kropp är inte speciellt smal, snygg eller några 23 inom vägen av byxor - men va fan spelar det för roll när jag är jag? Jag mer mullig och har passerat sträcket 60...65....70... men va fan gör det egentligen? Börjar man uppifrån så har jag ett ansikte med ett par gröna ögon, normal näsa och ett vitt leende... Jag kan vara rätt söt om jag vill, men kan också se fruktansvärt ful ut. Resterande utav mig däremot är... mulligt. Jag har rumpa vilket är bojkottat i dagens samhälle. Jag har lite större lår vilket inte alls faller storlekarna i smaken heller. Jag storlek 40 i skor vilket är godkänt. Jag har en relativt smal midja så tröjor såsom S klär mig. Mina byxor som så fint ska sitta på mig brukar landa mellan 30 eller 32... beror på modellen, jag har till och med lyckats klämma i mig ett par 38:or...

Detta är en kort beskrivning utav hur man utifrån kan se mig.
Ska vi återblicka och kolla på hur JAG såg mig själv.... för kanske två år sedan...ett år sedan.
Ful, fanns ingen person på denna planet som var så ful som jag. Det fanns inte en enda människa som var så tjock som jag var och det fanns inte en chans att jag skulle köpa jeans eller knappt gå ut. Jag måste vräka smink i mitt ansikte, annars ser jag hemsk ut och alla kommer kolla snett på mig när jag halv stressar runt. Alla kommer även kolla på hur tjock jag är... detta kommer dem främst studera. Klockan ringer runt 7 tiden, väga sig eller träna. Minimalt med frukost helst hoppa över om farmor inte vaknade och tjatade på mig att äta. Till lunchen skulle jag helst äta kakor, bullar och dricka kaffe latte. Ju sötare desto enklare att äta... Efter detta en hel dag av skola, vilket innebar en hög koncentrationsnivå och fullt fokus. Efter skolan MÅSTE jag träna, hur ska jag annars kunna äta? Eller så gick jag hem och åt... för att jag inte trodde att jag kunde bidra med något bättre. Skulle jag åka till havet eller sola med mina vänner så gällde det att inget äta, magen kunde annars puta och fläsket på min mage var enormt. Jag var fet och helst ska jag inte visa mig i bikini.

Igenom alla dagar åkte leendet på... Leendet som lurade tusen ögon och ett leende som bara blev där. Såhär såg jag då ut och även kände mig...har känt mig sedan 9:an...och långt innan de. Alltså, jag var värdelös, kass, ful, dum, korkad och hemsk. Skulle vara smal och perfekt... Bra betyg och all uppmärksamhet.
 
Jag har skadat mig själv rätt mycket. Jag kan inse det idag, samtidigt som detta är vardag för många tjejer. De flesta lever i en bubbla av oro av att inte vara perfekta. Perfekt finns inte. Idag är jag snart tjugo år och ser folk försvinna längs vägen. Jag vill inte vakna upp när jag är 40 år och inse att jag var bra nog eller rättare sagt är BRA nog. Jag vill kunna äta de där godiset under fredagen eller kunna ta fikan med mina vänner eller äta en glass efter middagen. Jag vill kunna äta, leva, njuta och må bra. Visst jag har 2-5 kilo extra på min kropp, men vem dör av det? Jag är hungrig av en anledning, jag går igenom saker av en andledning och jag skriver om detta av en anledning. Jag vill just nu springa tio varv runt jorden och längs hela denna väg skrika av lycka. Så känner jag mig i dagsläget, jag är lycklig och är det med tio eller fem kilo extra spelar inte så stor roll. Jag är här nu 2013-09-27 och gäller att leva som att varje dag är den sista.
- Sandra

FINASTE DELEN PÅ ÅRET


Allergi emot jordnötter, kanin, tenta, te och sjukdom

 Vilken fantastisk uppdering jag ger mina vänner. Lovar att bättra mig så att ni kan läsa om min roliga vardag. Mycket har hänt sen jag bloggade sist. Jag har officiellt flyttat in i min fantastiska lägenhet. Den är helt underbar, och just i detta ögonblick känner jag mig väldigt lyckligt lottad som har ett bra liv. Kan kort säga att jag aldrig hade haft det såhär bra om det inte vore för min fantastiska farmor som i princip åkt ut till mig varje dag, för attt hjälpa mig att städa, fixa, dona, packa upp och ställa ordning. Gått på möten hos banken då jag varit upptagen i skolan. Ja, du är bäst och jag älskar dig tio varv runt jorden och tillbaka.

 

Nästa vecka har jag gått en månad i skolan, universitet. Jag älskar det, samtidigt som det varit kaos att komma igång. Böcker som inte kommit, timmar i skolan som varit långa och massa papper och sidor att läsa. Längtar tills nästa kurs, jag vill bara skicka in min tenta och bli godkänd. Starta om nästa moment och verkligen hänga med. Just nu känns allt luddigt. Mitt i allt detta kaos har jag börjat jobba i Vårgårda igen och spenderat några fantastiska nätter hos Annelie och haft det riktigt bra. Har även tagit avstånd ifrån folk inte verkar kunna acceptera att man ibland inte hinner, en historia för sig.

Har varit vrålsjuk, vaknat upp på nätterna och trott att någon varit i min lägenhet pga av febern. Har knappt kunna äta pga all hosta. Jag har varit tvungen att gå till skolan ändå. Mina lärare är inte riktigt som i gymnasiet, jaha - svaret jag fått. Men nu börjar jag bli frisk igen, hatar verkligen att vara sjuk. Har även fått min allergi emot jordnötter dokumenterad halvt, fick förra veckan en allergichock som (jag tror) var den utlösande faktorn till att jag blev sjuk. Så nu kan jag inte jordnötter längre, tror jag. Skall ta reda på vilken grav allergin ligger på, har jag tur är jag bara lätt allergisk och kommer kunna äta en liten mängd och endast få en kliande hals - inte kliande, svullen och tjock hals...haha.

 

Har gått och blivit mörkhårig igen, efter att kapat det TRETTON cm så ville jag göra en ytterligare förändring, slängde i mörk färg och resultatet.

 

 

Blev väldigt annorlunda, men jag älskar att ha det mörkare på vintern och mitt blonda hår hade en utväxt som bara gjorde så att jag rös varje gång jag kollade mig i en spegel. Så...detta blev mitt resultat!

Har även skaffat ett djur, en liten söt kanin. Fråga mig inte varför jag valde en kanin av alla djur. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat ha hund, men tiden, pengarna och utrymmet är inte riktigt passande just nu.

 

Imorgon kommer mina tjejer hit ifrån skolan och vi ska fika hemma hos mig och lite plugg som en kombi. Klockan ringer 6 imorgon så jag ska avrunda nu. Hoppas ni har det bra i USA, Lund och Mellerud. Jag har det halvt perfekt här i Göteborg, fast ni får gärna flytta bort äckligt regn och blåst.

Sandra